søndag den 5. juni 2011

Mormors måger

Bliver helt rørt.... Ærvegodset kom i dag ned fra loftet.

Mormors mågestel, som jeg arvede for et par år tilbage. Hold op det har lagt krop til mange familie julefrokoster, påskefrokoster, fødselsdage og andre planlagte familie sammenkomster.

Det har båret alt, lige fra spandevis af hjemmelavet suppe, sild, æggemadder, rullepølse, leverpostej, ost, frugtsalat, fiskefileter, ris a la mande, flæskesteg, hjemmelavet medisterpølse, sylte, sovs og kartofler til kaffe, macipan, konfekt, småkager, kattetunger, orangestænger og meget meget mere.

Det er bare SÅ fint, og der mangler absolut ingenting, der er alt til 12 personer, samt skåle, fade, sukkerskål, mælkekande, vaser, lysestager, sennepsskål, kaffekande, for ikke at snakke om de fineste kuvert askebægere der blev stillet ved hver ryger.

Hold nu op der var stil over det. JEG ELSKER DET!!!!

Og tænk engang, der var ikke engang rift om det fine, fine stel for 7 år siden, ja, familien grinede faktisk lidt over det, da jeg nævnte, at jeg ville være vild for at arve det. Nu er de vist af en lidt anden mening.

Men der ligger helt klart også en forpligtelse i det, da det kræver fester med fest på. Det kræver at jeg får lagt mig i selen og får lært at lave mormors suppe, rullepølse, leverpostej og alt det andet hun altid diskede op med og som min mor den dag i dag mestre.

Stellet vækker mange mange dejlige minder, om en vild dejlig mormor og morfar, om et hus der var stil over og om to mennesker der elskede selskaber og var yders gæstfrie og helt igennem gavmilde. Det er med dyb respekt at jeg nu tager mågerne i brug!!!!